Rólunk

2005. augusztusa után, - mikor is sikerült munkavizsgázni az alig több mint 1 éves Trixie kutyánkkal - kezdett megfogalmazódni bennünk az, hogy ezt a remek képességű kutyát érdemes tenyésztésbe vonni, hiszen fajtájának nagyszerű képviselője.

Megszületett a kennel nevünk: mivel domboldalon éltünk és annak talaja olyan volt, mint az aranyló homok, - és a fajta is arany, gondoltuk innen már csak a gyöngyök hiányoznak:

Pearl Of Golden-Hill - vagyis az: Aranydomb Gyöngye.

Sokat gondolkodtunk, hogy a magyar, vagy az angol kifejezés szerint jegyeztessük be a kennel nevet, de végül úgy gondoltuk, hogy az angol kifejezést a világban bárhol megértik, míg a magyar elnevezés eléggé kötött lehet.

2007. tavaszán megszületett kennelünk első alomja.


Fontos szempont volt az igazán Trixie-hez való kan megtalálása, hiszen kizárólag olyan kutyával képzeltük el a fedeztetést, aki megfelelő egészségügyi szűrési eredményekkel rendelkezik, valamint követelmény volt , hogy a kutya hasonlóan remek munkaképességgel rendelkezzen.

Úgy terveztük, hogy amíg nem bizonyosodunk meg arról, hogy a született kutyák is nagy százalékban hordozzák Trixie képességeit, addig következő alommal nem számolunk.

Célunk az, hogy kennelünkből olyan kutyák kerüljenek ki, akik a fajta vadászkutya jellegének maximálisan megfelelnek. Egészséges, jó munkaképességű, megbízható, gyermekszerető, nyugodt idegrendszerű, szemet gyönyörködtető és vidám társai legyenek leendő gazdájuknak.

Sebestyén Zsuzsanna
zsuzsanna.sebestyen@gmail.com
+36309242232